Jump to content

Macskakaparás másképp

2015. 06. 02. 16:00

Macskakaparás. A csúnya, olvashatatlan írás jelzőjeként használjuk leggyakrabban. Gondoltad volna, hogy ennél súlyosabb jelentése is van?


Méghozzá egy betegség. Egy nő saját sorsán keresztül hívta fel a figyelmet erre a kórra, amelyet vélhetőleg saját macskájától kapott el.

Janese Walters egy reggel arra ébredt, hogy a bal szemére nem lát. Először csak kötőhártya-gyulladásra gondolt, de az orvosok megállapították, hogy nem az. Azt azonban hónapokig kutatták, mi történhetett a nő szemével. Amikor a hölgy elmondta, hogy van macskája, akkor döbbentek rá, hogy ez az úgynevezett macskakaparás betegség, amelyet a macskák szervezetében élő baktériumok okoznak, az állatok nyálával terjed. A macskák csaknem 40%-a hordozza ezt a baktériumot. Bármivel el lehet kapni a fertőzést, amihez a macska a szájával hozzáér és az egy kis sebhez ér. A szembe kerülve kitágítja az ereket, okozhat agyvelőgyulladást, májkárosodást is.

Ez ellen csakis úgy lehet védekezni, ha minden macskával való érintkezés után alaposan kezet mosunk, és nem hagyjuk, hogy a macskánk megnyaljon, harapjon.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)