Jump to content

Macskamenhely felújítása

2015. 06. 05. 09:05

Az állatmenhelyek többsége világszerte zsúfolásig tele vannak hontalan állatokkal, az épületek sem a legjobb állapotúak. Chicagóban véget vetnek ennek az állapotnak.


A híres chicagoi macskamenhely még 1971-ben épült fel. Fennállása óta több mint 35 ezer cicának szolgált otthonául, új esélyül.

Még öt évvel ezelőtt kezdtek bele gyűjtésbe annak céljából, hogy a menhely épületét felújítsák. A terv is elkészült időközben és a pénz is összegyűlt. Nem is akármekkora összeg, összesen 7 millió dollár. Maga az építkezés költsége is ennyi, és a magán adakozásból ez a pénz állt készen arra, hogy megújuljon a menhely.

Az új épületben nemcsak a menhely helyet kapni, hanem klinika és tanácsadó központ és cicakávézó is lesz. A menhely kimondottan macskatartásra készült tervek alapján épül, ez az első a világon. Az itt élő és megforduló cicák szabadon kószálhatnak az épületben, engedik járkálni, ráadásul olykor még szabadságot is kapnak, hiszen pszichiátriai betegeket látogathatnak meg, akikre kimondottan jó hatással vannak a cicák.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)