Jump to content

Biztosítsd be kedvenced, előzd meg a bajt!

2015. 06. 09. 10:00

A biztosításnak számos formája van. Védhetjük magunkat, gyermekeinket, értékeinket, de kedvenceinkre ugyanúgy köthetünk már biztosítást. Miért jó ez?


A mai világban kedvencünk egyben a családtagunk. Fontos, hogy gondoskodjunk egészségéről. Előfordul, hogy orvosi beavatkozásra lesz szükség, amely drága is lehet. Az állat betegsége során felmerüli összegeket azonnal fizetni szükséges, de ha van biztosítás kötve az állatra, ez azonnal megtörténhet.

Érdemes tehát átgondolni, hogy kössünk-e kutyánkra, macskánkra kiállat biztosítást, amely igénybe vehető a fél éves kornál idősebb, de hétévesnél fiatalabb állatokra. Ahhoz, hogy megköthessük a biztosítást, bizonyos feltételeknek meg kell felelni az állatnak:

- szopornyica, Rubrath-kór elleni és leptospirosis elleni védőoltást kapott két alkalommal;
- védőoltásban részesítették veszettség ellen;
- hat hónapos koráig féregtelenítésen átesett;
- külön legalább két alkalommal oltást kapott parvovirosis ellen.

Az egy éves kor elérése után még, az egy éves időtartamon belül kapni kellett az állatnak védőoltást szopornyica, Rubarth-kór, lestospirosis, parvovirosis és veszettség ellen, valamint féregtelenítették is.

Ha macskádat szeretnéd biztosítani, ezeknek a feltételeknek kell megfelelnie cicádnak:

A hat hónapos állatot minimum két alkalommal oltották be rhinotracheitis, pánleukopenia és calicivírusos nátha, macska-leucosis ellen és féregtelenítették. Az egy évet betöltött cicát pedig a megelőző egy éves időtartamon belül beoltották rhinotracheitis, pánleukopenia és calicivírusos nátha, macska-leucosis ellen és féregtelenítették.

Szabadon, bármelyik állatorvoshoz viheted kedvencedet, amennyiben az orvos megfelelő végzettséggel és működési engedéllyel rendelkezik.

A szerződés egy évre szól, amely automatikusan meghosszabbodik akkor, ha nem jelezzük más igényünket a biztosító felé. Ennek annyi a feltétele, hogy a kötelező védőoltásokat évente be kell adatni kutyádnak vagy macskádnak, ennek hiányában ugyanis nem fizet a biztosító, ha kár esetén.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)