Jump to content

Akik az internetet meghódítják

2015. 07. 01. 09:00

Újból és újból feltűnnek celeb macskák az interneten. Csak gondoljunk a Grumpy Cat-re, amelyikről már annyi bőrt lehúztak. Na persze jó pénzért. De miért szerepel olyan sokat macska az interneten?

 

A világhálón nagyon sok macskás videó található. Mondhatni, hogy cicák uralják az internetet. Talán mosolyt csalnak az arcunkra. Talán nagyon jó alanyok a videózáshoz. Az is szerepet játszik, hogy emberek milliói rajonganak a macskákért.

2005-ben töltötték fel az első olyan macskás videót Youtube-ra, amely megmozgatta a közönséget. Igaz, ez nem hozott túl nagy kattintás számot, de beindult a gépezet.

Megjelent Maru, a japán cica. Nem tudott többet, mint más cicák, de a dobozokkal való játékát gazdája megörökítette és közzé is tette. Két DVD, két könyv, nagy Facebook és Youtube rajongótáborral rendelkezik. Persze számos macskát említhetnénk még.

A Google is annyira érzékeny lett a macskákra, hogy az ilyen videókra koncentrál, vagyis egy speciális algoritmusnak köszönhetően 74,8% pontossággal ismeri fel a macskát.

Az állattartók szétválnak macskásokra és kutyásokra. Sok vicces kutyás videó is található a világhálón, de macskás még így is több. Amerikában kutatást is végeztek ez ügyben, és az eredmények alapján arra az eredményre jutottak, hogy a macskakedvelők 12%-kal neurotikusabbak, de 11%-kal nyitottabbak. A kutatásban résztvevő 4565 emberek 46%-a vallotta magát kutyásnak és csak 12%-a macskásnak, vagyis indokoltabb lenne a több kutyás videó.

Egyes kutatók szerint egyáltalán nem baj, hogy cicás videók terjednek az interneten, mert míg az ilyen tartalmakat nézzük, jobbá válik kedélyállapotunk, csökkenti a stresszt és a rossz közérzetet. Egy biztos, némelyik videó tényleg olyan vicces, hogy még az is megnézi és elmosolyodik a cicás bohóckodások láttán, aki alapjában véve nem rajong az állatért.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)