Jump to content

Az ősi szikra sosem huny ki

2015. 07. 21. 17:00

Nagyon sokak imádják a cicákat, de be kell vallani, hogy a macskák másabbak ragaszkodásukat illetően, mint a kutyusok. Nem rosszabb vagy jobb, másabb.

 

A cicák fogták magukat és az emberhez csatlakoztak. Habár egyedül, ember nélkül is igazi nagy túlélők, és feltalálják magukat.

Mielőtt a kutyások felhördülnének, naná, hogy a kutyák is feltalálják magukat, de sokkal inkább az emberre utaltak most már, mint háziasításuk előtt.

A macskák sokkal inkább képesek elszakadni a civilizációs kényelemtől, és gyakrabban szereznek a természetben is plusz táplálékot – feltéve, hogy egy cica kimehet a lakásból, házból, és van lehetősége vadászatra.

Ettől függetlenül ragaszkodnak hozzánk, helyükhöz. Új földrész, új város, új ház építésekor is jönnek velünk a macskák. Megtalálják a módját, hogy a közelünkben lehessenek. Nem adják fel a kényelmes életmódot, de nem szakítanak ősi ösztönükkel sem. Míg egyre nehezebben kötnek az emberek egymással szövetséget, kapcsolatot, egyre inkább fordult a macskák – és más háziállatok – felé.

Hiába van egyes cicáknak jó élete, mégsem tud legtöbbjük úgy eltunyulni, hogy vadászösztönük ősi szikrája kihunyjon belőlük. Túlélnek gyilkos, emberek százezreit kiirtó kort, természeti katasztrófát.

További érdekességekért kérjük keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)