Jump to content

Ake megállója

2015. 11. 26. 09:00

Több történet kering interneten, miszerint kutyusok várták rendületlenül gazdájukat pályaudvaron, állomáson, holott a gazdi már rég eltávozott az élők sorából.

De ha az állatok túlélik gazdájuk korát, akkor is megmarad hűségük. Azok a helyszínek, ahová naponta közösen mentek, ugyanúgy az állat életének részét képezheti. Rotterdamban is élt egy fekete-fehér foltos hím macska, amelyik minden nap megfordult az egyik villamosmegállóban. Ez a cica ugyan nem a gazdiját várta, viszont jól viselte azt, ha az emberek szeretete, barátsága tartotta ott.

Az utasok annyira megkedvelték a cicát, hogy finom falatokkal látták el. Ha sütött a nap, napozott a padon fekve. Egyszóval kiélvezte a helyzet adta kényelmet. Az egyik villamosvezető szerint az Akénak elnevezett cica már 10 éve rendszeresen kilátogat a megállóhoz. Valószínűleg az emberek kedvessége csábította vissza a cicát, végül már a megálló egyik ülőkéjén saját feliratot is kapott a cica.

Ake azonban októberben eltávozott, de sem gazdái, sem az utasok, sem a város, sem pedig a közlekedési társaság nem felejti a kandúrt, ezért emléktáblával adóznak Ake előtt. A tábla természetesen a cica megállójában kapott helyet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: sunlitcafe.com)