Jump to content

Cicaszükségletek

2016. 01. 05. 09:00

A cicák lehetnek bentiek és kintiek. A kintiek be is jöhetnek a lakásba akár, ám a bentiekre a kifelé igyekezet nem jellemző. Na, nem az ő döntésük ez, hanem gazdájuké.


Azért nem mennek ki a lakásban tartott macskák, mert gazdájuk ilyen formán akarja megvédeni a kinti életben rá leselkedő veszélytől. Valóban nagyobb a biztonsága bent, de nincs is benne annyi érdekesség. Főleg, ha a gazda erről nem gondoskodik. Akkor pedig tárgyak, bútorok bánhatják.

Ennek elkerülése érdekében szükség van a cicáknak játékra. Amikor már ismerjük személyiségét, akkor tudni fogjuk, hogy milyen játékokkal játszik szívesen. Vásárolni, de saját kezűleg is lehet cicajétákokat gyártani, ha pedig valamilyen módon macskamenta is árad a játékból, egyenesen bolondulni fog a játékért. Elvan egymaga is a játékaival, de ha tehetjük, játszunk minden nap cicánkkal.

A megfelelő tápanyag igazán fontos a bent tartott macskák egészsége érdekében. Legalább ennyire fontos a macskavécé biztosítása, amelyben az almot naponta szükséges takarítani, cserélni.

Fontos, hogy legyen egy olyan helye, alkalmatossága a macskának, ahol a körmeit élesítheti. Máskülönben megteszik ezt féltett bútorainkon, berendezési tárgyainkon. Szüksége van egy olyan helyre is a lakásban, ahol pihenőre térhet egy nagy játék után. Mivel öntörvényű a macska, engedd, hogy ő jelölje ki magának azt a helyet és macskafekhelyét is oda helyezd el.

A bezárt cicát nem éri olyan sok inger, mint a kinti környezetben élő cicákat, ezért engedd meg neki, hogy szabad kilátása legyen az ablakon.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; Fotó: flickr.com)