Jump to content

Vége a potyafalatoknak

2016. 03. 19. 17:00

Az állatokat kedvelők szíve sokszor esik meg sérült, otthon nélkül tengődő állatokon, és azon vannak, hogy segítsenek rajtuk.

Ahol többször feltűnik egy kóbor cica, szinte biztos, hogy akad valaki, aki kis tálkában enni, inni ad neki. Elkezdődik egyik nap, majd folytatódik másnap és aztán, és aztán is. Ez azzal jár, hogy a cica oda szokik és már semmi energiát nem fog arra fordítani, hogy önmaga megszerezze élelmét, hiszen ez sokkal kényelmesebb módja a táplálékszerzésnek. Az amúgy otthontalan cicus így képes nagyra meghízni, mint amelyik jó helyről származik.

Egy brit cica is jócskán meghízott, csakhogy nem kóbor, bár szívesen kóborol a környéken. A közelben egy pályaudvar is van, ahol nagyon sok ember megfordul naponta, és ha már ott van, akkor ételt kuncsorog. Nem is tudnak neki ellenállni. Csakhogy a gazdit megijesztette az állatorvos, hogy egészségügyi károsodást okozhat a kóros elhízás. Nincs mese, diétázni kell. Egy ilyen szabad állat nem viselné jól a fogságot, ezért más megoldást kellett találni. A gazdi csináltatott egy bilétát, amelyet a cica a nyakában visel. Az van feltüntetve azon, hogy ne adjanak enni a cicának, mert diétázik. Így aztán Eduardo, a kövér cica hiánya meresztgeti szemeit, és hiába nyávog, nincs potya. A simogatás azonban nem tiltott, legalább annyi jó jut neki.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/kép)