Jump to content

Ivartalanított cica legyen vagy ne?

2016. 04. 05. 19:00

Felvilágosult társadalom ide vagy oda, még mindig sok a kóbor macska, amelyek számát megbecsülni sem lehet. Kevesen oltatják kedvencüket és még kevesebben szánják rá magukat arra, hogy ivartalanítsák macskáikat.

Ebben az időszakban pedig a kandúrok vérre menő küzdelmet vívnak azért, hogy ki a terület királya. Komoly sérüléseket gyűjthetnek be, nem ritka, hogy a fülük cikcakkos, szemeik megsérülnek. Ekkor a vérük hajtja a kandúrokat, így jóval figyelmetlenebbek és sok válik baleset áldozatává is.

Él az emberekben az az eszme, hogy az ivartalanítással megváltozik majd macskájuk, más lesz a személyisége, mint amit azelőtt tanúsított. Valóban higgadtabbá válik, hiszen nem lesz majd hangulata belecseppenni a férfiaskodásba, de macskaságát egyáltalán nem veszíti el.

A másik ok, amire a gazdik hivatkozni szoktak, hogy nem végeztetik el az ivartalanítást, hogy kedvencük nagyon el fog hízni. A személyiségváltozással együtt fog járni az állandó henyélés és lustaság, amely igazi házi Garfieldet fog teremni. Kétségtelen, hogy nagyobb hajlamot mutatnak az ivartalanított cicák az elhízásra, de a gazdin múlik az, hogy mivel eteti kedvencét. Már kimondottan steril cicák számára kifejlesztett ételek is kaphatók, amelynek fehérje és zsírtartalma is megfelelő.

Az ivartalanított cica higgadtabb, egészségesebb, valamint kiegyensúlyozott is. A felelős gazdi átgondolja, hogy akar-e szaporulatot, vagy sem.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/kép)