Jump to content

Allergia ellen kutya és macska kell

2016. 04. 30. 19:00

Sok felnőtt tisztában van vele, hogy nagyon jó dolog, ha egy gyermek állat közelében nő fel, hiszen megtanul felelőséggel bánni egy másik élőlényről, gondoskodnia kell róla és játszótársa is egyben. Ez igaz, de az érem másik oldala…

A szülők másik része meg nem szívesen enged otthonába semmilyen háziállatot, mert attól fél, hogy családja, gyermeke valamiféle fertőzést kap el, valamint az állatok lakáson belüli tartózkodása kiváltja a szőrallergiát.

Kutyaharapást szőrével, szokták mondani. Kutatások során bebizonyosodott, hogy az a gyermek, amelyik kutyus vagy cica társaságában nő fel, élete későbbi során jóval kisebb az esélye arra, hogy allergia üsse fel a fejét. A vizsgálatokba gyerekeket vontak be még 1987-89 között, és évente megvizsgálták őket, adataikat feljegyezték. Majd mikor fiatal felnőtté cseperedtek, vettek tőlük vért és összehasonlították az eredményeket. A kutatás eredménye azt mutatta meg, hogy azok a gyermekek, akik kutya vagy macska társaságában éltek gyermekként, semmivel nem volt gyakoribb esetükben az allergia, mint azoknál, akik háziállat nélkül éltek. Sőt, minél fiatalabb korban kerül egy gyermek kapcsolata állatokkal, együtt is élnek, annál kevésbé lesznek allergiásak a macska- vagy kutyaszőrre.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)