Jump to content

Macskában a kutyavér

2016. 05. 03. 19:00

A kutya és macska viszonyát nagyon sok esetben úgy lehetne finoman szólva jellemezni, hogy nem jönnek ki egymással. Ha a helyzet úgy hozza, akár egymás segítségei lehetnek.

Egy cica könnyen keveredhet bajba. Amelyiknek szabad a kijárás, az a macska hozzájuthat potya falatokhoz. Az ízletes falat pedig nem mindig az, aminek látszik. Az ember ugyanis fel akarja venni a versenyt a rágcsálókkal és mérget tesz ki azért, hogy kiirtsa a portáján megjelent kártevőket, ám azt nem mindig csak a célállat fogyasztja el, hanem macskák és kutyák is áldozatául eshetnek. Egy cica is így járt. Sajnálatos, de önmagában még semmi különös nem lenne a történetben. Az érdekesség akkor kezdődött, amikor az állatorvos közölte, hogy nagyon nagy baj van a macskával, ha nem cserélik le a vérét, biztosan elpusztul.

Vérátömlesztésre lesz szüksége a cicának. Gyorsan kellett cselekedni, így kutyus vérét használták fel a vérátömlesztéshez. Hirtelen sehonnan nem találtak volna donor cicát, így ez tűnt a leggyorsabb, de ideiglenes megoldásnak. A macska gazdájának baráti köréből hozták a kutyust, aki vért adott a cicának. Két más faj egyedei közötti vérátömlesztés egyáltalán nem általános, de ezzel időt nyertek ahhoz, hogy igazi donort találhassanak.

Ez a különleges eset valóban nem mindennapi, a cica teljesen felépült. A gazdi elmondása szerint azóta sem tapasztalt macskájában semmi kutyaszerűt.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu; flickr.com/kép)