Jump to content

Fegyvertár egy állatban

2016. 09. 05. 07:00

Csak az tudja igazán, hogy milyen jó macskák társasága, akik együtt is élnek ezekkel a független, mégis hozzánk tartozó állattal. Pedig tele vannak fegyverrel.

Az a cica, amelyik nyugodtan durmol a közelünkben, vagy az ölünkben igazából inkább egy gyilkológéphez hasonlít, legalábbis amit a fegyvereit illeti. A szájában megbújó harminc fog a húsevésre specializálódott. A cicák állkapcsa oldalirányba is képes mozogni, azonban könnyen elfáradnak az izmok evés közben, ezért van az, hogy a macskánk hol az egyik oldalt, majd a másokon rág. Hegyes szemfogaival könnyen ragadja meg áldozatát, a zápfogai pedig arra hivatottak, hogy feldarabolják a húst. Metszőfogaikkal nemcsak a bundájukat tisztítják, hanem a csontot is ezzel szabadítják meg a hústól.

A fogakon kívül ismert fegyver a macska karmai. A karmok a mancsba behúzhatók és egy tokban pihennek. Ez a tok vigyáz a karmok kopására, valamint a zajt is tompítják, így amikor jár, azt nesztelenül teheti. A karmok a védelem és a zsákmányolás eszközei, amelyeket karban kell tartani, ugyanis folyamatosan nő. Ezt a karmok élesítésével teszi, vagyis bármilyen felületet karmolni kezd a macska, amely a karmok koptatásához alkalmasak.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu/forrás; flickr.com/képek)