Jump to content

Foglyul ejtette a macskát a jég

2016. 12. 08. 07:00

Megvacogtat a hideg. Még nappal is alig kúszik a hőmérő szála fagypont fölé. Már ettől a hidegtől kétségbe esünk, pedig Oroszországban még hidegebb van.

A hideg pedig áldozatokat szedhet, nem válogat ember és állat között. Még a sokéletű cicák is lehetnek olyan elővigyázatlanok, hogy az álom rossz helyen éri.

Egy férfi talált rá arra a macskára, amelyik túl hosszú időt töltött a befagyott vízfelületen. A fagyás azonban nem kerülte ki a cica testét sem, szó szerint belefagyott a vízbe.

Amikor a férfi odament az állathoz, az moccanni sem tudott. Mintha le lett volna betonozva. Azonnal cselekednie kellett az embernek, ha a macska mancsait, valamint az életét meg akarta menteni. Egy lavór meleg vízzel tért vissza a fagyos cicához, és azzal olvasztotta ki a jég fogságából.

Még időben találtak rá a jégbe zárt macskára, és sérülések nélkül úszta meg, de az biztos, hogy ha később érkezik a segítség, akkor valamilyen egészségkárosodást szenvedett volna. A legvégső pedig az lett volna, hogy megfagy a jég fogságában.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

 

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A kép illusztráció))