Jump to content

Semmi felelősség mellett is több állatot tartott

2017. 04. 13. 07:00

Akik állatot tartanak otthon, és családtagként bánnak velük, jól tudják, hogy egy nyaralás megszervezése nem csak az utazáshoz szükséges holmik összecsomagolását, a szállásfoglalást és az utazást jelenti.

Aki magához vesz egy állatot, felelős azért addig, amíg él kedvence. Így ha egy nyaralást úgy terveznek, hogy nem viszik magunkkal macskájukat, kutyájukat, akkor megfelelő személyt kell megbízni azzal, hogy gondoskodjon róla, amíg mi haza nem érnek.

Egy angol tulajdonos bizony nagyon csúnyán bánt ártatlan állatokkal. Négy macskát hagyott magára úgy, hogy se élelmet nem biztosított számukra, se olyan segítséget, aki naponta ránéz kedvenceire. Mégis hetekre elhagyta a házat. Négy állat közül kettő el is pusztult. Az egyik állatot a wc-ben találták meg, méghozzá a nyakára csapódva az ülőkével. Valószínűleg annyira szomjas, de annyira erőtlen volt szegény cica, hogy az iváskor rácsapódó deszka alól már nem jutott ki élve. A még életben lévő állatok állapota is kritikus volt, de ők túlélték a megpróbáltatást.

Azóta a macskák gazdáját már elítélték állatkínzás miatt.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)