Jump to content

Következetes és felelősségteljes gazdik táborát gyarapítod?

2017. 04. 14. 06:00

Tele van az ország és a világ is macskaimádó gazdikkal. A kutyákkal hasonló szinten a macskák örvendenek az emberek figyelmének és gondoskodásának.

Sokak szeretik annyira a cicákat, hogy velük együtt is élnek. Közülük is a többség úgy kezeli a macskájukat, mint családtag, és mint ilyen, a lehető legjobb gondoskodást biztosítják számukra. Nemcsak az ételek minőségére figyelnek oda, és nemcsak a kényelmükről bizonyosodnak meg. Még az ilyen gondoskodás mellett is van, hogy csak akkor viszik macskájukat orvoshoz, ha az állat beteg. Van egy bizonyos százalék (ők vannak evesebben), akik minden évben meglátogatják az állatorvost, ha van baj, ha nincs.

Egy tanulmányból az derült ki, hogy főleg a falvakban élőkre jellemző az, hogy egyáltalán el sem viszik állatorvoshoz macskájukat. Falun élve egy macska szerepe egészen más, mint amelyiket tömblakásban tartanak. Ott az a lényeg, hogy a cica elűzze, megfogja az patkányt és egeret. Amolyan haszonállat. Kevesebb, mint fele állatot visznek el a macskatartók állatorvoshoz. Egy másik indok, hogy alig, vagy sosem látogatják meg az orvost, az anyagiak.

A macska gazdik kevesebb, mint fele viszi csak el rendszeresen, évente állatorvoshoz kedvencét. Ilyenkor megkapják a cicák a kötelező védőoltásokat, féregtelenítik őket, megbeszélik az ivartalanítás lehetőségét, és egyáltalán, felmérik az állat egészségi állapotát.

A kutyákat sokkal rendszeresebben viszik el orvoshoz, és számukra aktívabban biztosítják a bolhák, kullancsok, szúnyogok elleni védelmet, míg ez csak a macskatulajdonosok kis százalékára igaz. Csakhogy ez a hanyag bánásmód kihatással van a gazdikra is.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép)