Jump to content

Ügyesen cicásodj!

2017. 08. 07. 20:00

Sok örömet okoznak kedvenceink, de mielőtt magunkhoz vennénk egy cicát, át kell gondolni néhány dolgot.

Mindegy, hogy honnan kerül hozzánk az új családtag, az új helyét számára biztonságossá kell tenni. Minél több időt kell az új állattal tölteni, azonban ezt nem mindenki teheti meg. Vagyis, ha dolgozni megyünk, akkor is olyan biztonságos környezetben kell tudni a kis szőrmókot, hogy ne essen bántódása, ne tudjon elszökni.

Tele van a lakásod szobanövényekkel? Nagyon jó a benti zöldövezet, azonban a macskád számára némelyik növény akár mérgező is lehet. Nézz utána, hogy a sajátjaid milyen fajta virágok, és ha mérgező, akkor száműzni kell a cica környezetéből. Vagy a virág, vagy a macska. A macskafű azonban biztos nyerő választás, arra bármikor benevezhetsz.

A mellékhelyiség ajtaja legyen mindig zárva, főleg a kismacskák elől, ugyanis ők egy nagy vizes edénynek tekintik a vécékagylót. Ám ha beleesnek, akár nagyon nagy bajba is kerülhetnek, ha nincs otthon a gazdi.

A gyógyszerek és tisztítószerek is ezentúl elzárva legyenek.

Egy cicának minden játék, így a kábelek is. Amit csak lehet, rögzítsd a padlóhoz. Szerezz be kaparófát, amin tudja a karmait élesíteni, valamint néhány játék is hasznos lehet.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)