Jump to content

Mennyi az annyi?

2017. 08. 12. 08:00

A cicák nem a vizes élmények hívei. Szükségük van a megfelelő mennyiségű vízfogyasztásra, de ezzel részükről letudva a vízzel való kapcsolatuk.

Nos, ebben a hőségben márpedig fontos inni. Sokat inni. A kánikula megviseli macskáinkat, márpedig a bársonytalpúak imádnak a napon heverészni. Imádják a napfényt, elnyúlni a kellemes meleg aszfalton, de ez már nekik is sok lehet. Olyankor keresnek egy hűvösebb helyet és ott folytatják fő tevékenységüket, az alvást. Csakhogy azt már kevésbé jelzik, ha szomjasak.

Kilogrammonként fél deciliternyi vizet kellene egy cicának meginnia. Egy átlagos macska testsúlya 4-5 kilogramm körül van. Ha az 5 kilós cicával számolunk, az azt jelenti, hogy 2,5 dl mennyiségű vizet kellene naponta meginnia. Az ételek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű folyadékot, amelyet ebbe a mennyiségbe beleszámíthatunk.

Csakhogy sok cica járkálhat szabadon lakáson belül és kívül is. Őket még nehezebb nyomon követni, hogy mennyit isznak, de még a csak lakásban tartott cicáknál sem egyszerű.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a nagy melegre tekintettel, de minden évszakban is fontos, hogy gondoskodjunk cicáink friss vízellátásáról. Habár macskáink ügyesen feltalálják magukat és olyan helyről is vízhez juthatnak, amire mi nem is gondolnánk. Ha a kádban apró lábnyomokat látsz, könnyen lehet, hogy cicád onnan is jut némi vízhez.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)