Jump to content

Milyen a cicád, olyan vagy te is?

2017. 11. 21. 07:00

A macskát és a kutyát tartó gazdik tábora élesen elválasztható egymástól. Egyikük kimondottan macskapárti, a másik csoport pedig kutyás. Köztük vannak azok, akiknek mindkét fajból van otthon.

A cicások és a kutyások közötti különbség nemcsak állatukban nyilvánul meg, hanem a gazdik személyiségében is. Ha te is igazi macskásnak vallod magad, akkor nyitott, az újdonságokat befogadó ember vagy. Tele vagy kreativitással, kíváncsisággal, így rendszerint ki is próbálsz új dolgokat. Művészi hajlammal rendelkezhetsz, és egy kicsit máshogy gondolkodsz, mint a többi ember.

A cicákkal való foglalkozás egészen más, mint a kutya gondozása. A macskák is igénylik a velük való játékot, de ha lakásban, ha kint élnek, őket nem kell sétára vinni naponta. Önállóbbak is doromboló kedvenceink, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem igénylik az ember társaságát, szeretetét. Szeretnek bújni, szeretik a simogatást, amelyet gyógyító dorombolással hálálnak meg. Azonban ez is a cica személyiségétől függ, ugyanis egyes példányok mégsem kedvelik, ha felveszik őket, ha simogatják. Némelyik nem viseli jól idegenek közt magát

A cicások azonban hajlamosabbak a stresszre, ez a kutyásokra kevésbé igaz.

Ahogy a kutya is hasonlít a gazdájára, úgy a macskáinkban is megtalálhatjuk a hasonlóságot állat és gazdája között. Rád is igaz ez?

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)