Jump to content

Egymást tették gazdaggá

2017. 12. 04. 06:00

Egy film alaptörténete is lehetne, hogy egy macska hogyan szemeli ki az utcán zenélő, és lényegében élő férfit és teszi népszerűvé, majd egyenesen sikeressé.

Valóban képezhetné a macska és a hajléktalan férfi a film főszereplőit, csakhogy ez a valóságban is megállja a helyét. Az utcazenészként gyűjtögető fiatal férfi ebből igyekezett fenntartani magát. Ebből meggazdagodni nem lehet, de már akkor örült a londoni férfi, ha a napi ételadagját meg tudta vásárolni.

Azon túl, hogy megélhetési gondja volt a férfinak, még a drog démonával is szembe kellett néznie. Esélyt kapott azonban, méghozzá drogelvonó és szükséglakás formájában, és még egy vörös cica is meglátta benne az értéket. Egyik alkalommal ugyanis egy macska csatlakozott hozzá. Új társa az ideiglenes otthonának ablakán keresztül jutott be a férfi mellé.

Zsák a foltját megtalálja, szokták mondani. A kandúr cica sem volt sokkal jobb bőrben, mint a férfi, akit új gazdájaként választott. Merthogy nem tágított a hajléktalan férfi mellől, aki hiába kereste a cica eredeti gazdáját, azért senki nem jelentkezett. A valószínűleg verekedésből szerzett sérülés gyógykezelése érdekében állatorvoshoz vitte az utcazenész a cicát, így egy heti keresetnek azonnal meg is lett a helye. Nem volt szíve magára hagyni a macskát, de szenvedését és fájdalmát sem akarta látni.

Annyira összeszoktak, hogy együtt rótták az utcákat, együtt voltak az utcai zenélések során is. Még a tömegközlekedési eszközöket is kihasználta a cica, aki annyira gyakori használója volt, hogy még bérletet is kapott. Már akkor figyelmet kaptak volna együtt, ha a macska csak ott ül a zenész mellett az utcán, csakhogy a vörös kandúr leginkább a férfi vállára telepedett. Ezzel a felállással már sokkal jobban vonzották a járókelőket.

A nehézsorsú férfi és macskája sorsában akkor jött a sorsfordító lépés, amikor egy ügynök elsétált mellettük. Azóta már könyvek és film is megjelent a hihetetlen párosról, melyek mind sikerre vitték.

A férfi megszabadult a drogfogyasztástól, hiszen gondoskodnia kellett segítőjéről, akin a kezdetekben ő segített. Így vált egy kóbor macska és egy hajléktalan férfi egymás társává és jómódúvá.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | instagram.com/képek)