Jump to content

Menteni, ami menthető

2017. 12. 25. 07:00

Ami számunkra a hagyományőrzést jelenti, az a macskáink és kutyáink számára az új lehetőségeket kínál a játékra. Hogy mire gondolunk?

Nos, ha karácsony, akkor karácsonyfa, és ha karácsonyfa, az nem biztos, hogy teljes épségében megéri azt, amikor leszedjük a díszeket a fáról, mert vége az ünnepnek. Ezt előre megtehetik kedvenceink. Szigorúan persze akkor, amikor mi még nem szeretnénk, és a mosolyunk sem őszinte amiatt, hogy feldöntötték a fát, összetörték a díszeket velünk élő állataink.

A legegyszerűbb módja, ha nem állítunk fel otthonunkban karácsonyfát, és akkor nincs új játszótér sem. Ezt választják a legkevesebben. Ha nem így, akkor valamilyen más formában szükséges a fát megvédeni a kedvenctől. Mondjuk egy karácsonyfa köré kihelyezett kerítéssel, ráccsal, amely távol tartja a kéretlen nézelődőket. Esztétikailag ez hagy kívánnivalót maga után.

A plafonról lelógó karácsonyfa idén télen nemcsak divatos, de macska és/vagy kutyabiztos is lehet, így megfelelő kivitelezés. Ez csak azoknak ajánlott, akik szeretik a rendhagyó dolgokat.

A legkönnyebb dolgod akkor van, ha a kutyád vagy a macskád fél a porszívótól. A karácsonyfa mellé kirakott porszívó kifejtheti szívó taszító hatását.

Helyezd vitrinbe, vagy üveges szekrénybe a fát. Elég mesterkélt, muzeális hatást keltő megoldás, és nincs is minden otthonban ilyen szekrény.

Nagytestű kutyád ketrecét is felhasználhatod arra, hogy a fenyő elkerített és érintetlen maradjon. Vagy a fa, vagy a kutya lesz ketrecben. A kutya biztosan a fára szavazna.

(Forrás: otthonikedvenc.hu | lexi-the-golden-retriever.blogspot.hu, christmascentral.com/képek)