Jump to content

Így szeret a cicád

2018. 01. 02. 06:00

A kutyák a leghűségesebb állati társaink. Innen már nehezebb a macskák dolga, már ami az emberhez való kötődést jelenti.

A cicatartók jól ismerik cicusaikat. Tény, hogy máshogy viselkednek, mint a kutyák, de ez így van jól. Azonban néha az az érzésünk lehet, mintha csak azért keresnék a kapcsolatot velünk, hogy az ételt kicsikarja tőlünk. A macskáink is ragaszkodnak hozzánk, és nemcsak azért, mert etetjük őket. Igenis kifejezik szeretetüket macskamódra.

Nap végén, amikor a munkából hazaérsz, ugyanúgy üdvözöl, mint egy kutya. Már ott vár az ajtóban, és nem is enged addig, amíg kicsi időt nem szánsz rá. Onnan pedig el sem hagy téged. A szeretet és kötődés kifejezése számukra azt jelenti, hogy állandóan a nyomodban van. Még a wc-re sem lehet tőlük elmenni. Sőt, figyel téged. Mintha nem merné levenni a tekintetét rólad, nehogy megint eltűnj. Keresi a szemkontaktust veled, és ha ránézel, akkor mélyen a szemedbe néz, és nagyot pislog. Ezzel is azt fejezi ki, hogy bizalommal van feléd. És amikor mélyen egymás szemébe néztek, akkor egy nyávogást elejt neked.

A cicák szeretik a simogatást, olykor még a fejével is megbökdös, hátára fekszik, felkínálja pocakját némi simogatásra, és bármilyen furcsa, a harapdálás is azt fejezi ki, hogy mennyire szeret téged.

Ha olykor elbizonytalanodsz, hogy vajon a cicád szeret-e, de ezek közül bármelyiket teszi is, biztos lehetsz benne, hogy nemcsak az ételosztót látja benned.

További érdekességekért kérjük, keressék fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)