Jump to content

Szülés közbeni komplikáció lépett fel a macskánál, rendelőbe ment

2018. 01. 09. 07:00

Nem kétséges, hogy ha fájdalmat érez az ember, akkor szakember tudására és segítségére bízza magát. Na, de állataink?

Ők a természetre bíznák leginkább a dolgot, és ha vadon élő állatról van szó, akkor a természet rendjéhez tartják magunkat. Ám a velünk élő, velünk szocializálódó állatok esetében más a helyzet. Ha megbetegednek, őket is orvoshoz visszük, állatorvoshoz. Nem önszántukból keresik fel az orvost, hanem kell az emberi behatás is.

Nem mindegyik esetben. A vemhes macska ugyanis fájdalmában nem állatorvost keresett fel, hanem egy háziorvos-rendelőt. A fájdalma pedig abból eredt, hogy kiscicái kívánkoztak a világra jönni. A törökországi anyacica ugyan egészségügyi intézményben telepedett le, ott hallatta panaszos nyávogását, ám az emberi orvoslás helyszínén sincs egy szakember arra berendezkedve, hogy egy vajúdó cicának segítsen.

Az ott dolgozó nővérek szíve megesett a fájdalmakat megélő cicán, beengedték a rendelőbe és azt is felismerték, hogy valószínűleg segítség nélkül nem fogja tudni világra hozni kicsinyeit a cica, ezért értesítették a helyi állatorvost. A nővérek jól érezték, hogy komplikáció lépett fel a szülés során, így az állatorvos is a császármetszés mellett döntött. Sikerrel levezényelte az ellést, amelynek eredménye négy egészséges kiscica lett.

Még ha véletlenül is vetődött a rendelő környékére a cica, tudat alatt is jól működött az ösztöne, hiszen megkapta a segítséget. Önerőből nem tudta volna megszülni kicsinyeit, így az anya és a kicsik élete is odaveszett volna.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)