Jump to content

Nem volt képes a szemét kinyitni, de aztán…

2018. 02. 06. 13:52

A kint tartott cicák élete tele van veszélyekkel. Járják a környéket, sőt akár egészen messze is elkalandozhatnak, ez pedig tele van veszélyekkel.

Nagy túlélők a macskák. Olyan súlyosnak ítélt balesetet is túlélhetnek, amelyet mi már halálosnak ítélnénk meg. Kilenc életüket felhasználva igazán szívós állatokról beszélünk. Azonban nekik is lehet rossz időszakuk. A fényes bunda, a jó kinézet a kóbor macskákra nem jellemző, hiszen számukra az élelem beszerzése igazi tortúra lehet. Amíg a házi cicák naponta akár kétszer is megkapják fejadagjukat, addig a kóbor, senki macskáinak nehezebb az életük. Ha pedig legyengül a szervezetük, akkor könnyebben elkapnak bármilyen betegséget.

Így találtak rá egy nagyon elhanyagolt cicára. Annyi egyből látszott, hogy a valamikori fehér szőrű cica bundája mostanra ápolatlan, gubancossá vált. Egy betegség következtében szőre kihullott, teste egy részét sebek is borították. Ki sem tudta már nyitni a szemét a súlyos fertőzés következtében.

Azonnal orvosi kezelés alá vetették és hetekig csukva volt a cica szeme. Fizikailag is képtelen volt kinyitni szemhéjait. A gondos ápolás mellett állapota javulni kezdett ugyan, de bizalmatlan volt mindennel és mindenkivel szemben. Olyan családot keresnek a cica számára, akik csendesebben élik mindennapjaikat, ugyanis a Cottonnak elnevezett macska fél a nagy zajoktól is.

 

Megtalálása és megmentése után is hetekig nem volt képes kinyitni a szemét a cica, majd amikor mégis megtörtént, elkápráztatta az állatvédőket, ugyanis heterokrómiás volt. Az egyik szeme kék, a másik pedig sárga volt. Felépülése és különleges szemei miatt nem lesz nehéz új családot találnia.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)