Jump to content

Ezt biztos nem tudtad a macskákról

2018. 03. 20. 07:00

Milliók rajonganak a macskákért, és közülük sokan még az otthonukat (akár ágyukat) is megosztják cicájukkal. Kétségtelen, hogy kedveljük a közelségüket.

Állatok közelében lenni sokat ad az embernek, de még többet, ha együtt is élünk velük. Sokan vesznek magukhoz kutyát vagy macskát. A cicák dorombolása megnyugtató, így még egyes betegségekre is jó hatással van a macskák különleges képessége. Szőrük simogatásával feszültségtől szabadulhatunk meg.

Nem véletlenül a macskák a terápiás állatok egyike. Most azonban az is kiderült, hogy ennél is jobb hatással vannak a környezetünkre, ugyanis még a levegőt is tisztítják. Tudósok azt állítják, hogy bizonyos anyagokat, amelyek a bútorok, lakástextíliák esetében használnak és a lakás légterébe kerül. Azért kezelik a felületeket ilyen anyaggal, hogy ellenállóbbak legyenek, azonban idővel az otthonunk légterébe is kerülhet. Ez a fajta mérgezés megbetegítheti az ember és az állatot is egyaránt, ám a cicáink teste elnyel bizonyos anyagokat. A macskáink tehát, ha így nézzük, akkor még a levegőt is megszűrik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)