Jump to content

Hiábavaló gyász

2018. 03. 29. 08:00

A hiábavalóság ebben az esetben nem azért van, mert nem tudta a gazdi elfogadni kedvence elvesztését, hanem azért, mert fordulat állt be.

Úgy hozzánk nőnek, hogy nem tudunk rájuk másképp tekinteni, csakis családtagként. Lehet a kedvenc kutya, macska, madár, rágcsáló vagy hüllő, mindegyikhez állhatunk olyan közel, hogy elvesztésük megvisel.

Egy kisgyermekes család nem találta macskáját. Keresték, de nem találták. Még inkább kétségbeestek az eltűnt cica miatt, hogy az időjárás is agyon zord volt azokban a napokban. Egy jó gazdihoz hűen felderítőútra keltek, plakátokat készítettek és ragasztottak, majd várták, hogy megcsörrenjen a telefon. Több napos várakozás után sem történt meg. Végképp elveszett álmuk, amikor egy elgázolt cica tetemére bukkantak a házuktól nem messzire. Habár az állat testén már annyi autó áthajtott, hogy felismerhetetlenné vált, mégis a macska bundája és a mintája alapján beazonosították a család kedvencét.

Volt nagy sírás. A tetemet hazavitték és mivel gyerek is volt a családban, méltó végtisztesség között akartak megemlékezni macskájukról. Mindenki elfogadta a történteket, de a kisfiú nem. Ő még hagyott lehetőséget annak, hogy kedvencük hazatérjen. Tejet rakott ki.

A nem messze megtalált cica tetemének gödröt ástak, eltemették, és amikor már kezdtek a kedélyek kissé megnyugodni, akkor a halottnak hitt kedvenc valóban hazatért. Még, ha törött is volt a lába, de élt. Akkor viszont kinek a macskáját temették el a kertben?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)