Jump to content

Sérült állattal élni? Hogyne lehetne!

2018. 04. 10. 06:00

A másságnak legtöbbünk a hátrányát érzi. Egy betegség, egy sérülés látványos torzulást okozhat emberen és állaton egyaránt, amely bélyeggel együtt kell élni. Így sokkal nehezebb.

Az állatvilágban pedig ugyanúgy léteznek hendikeppes állatok, amelyek születésük óta élnek együtt „fogyatékosságukkal” vagy pedig egy baleset, betegség vagy netalán emberi bántalmazás során sérültek meg úgy, hogy annak külső, látható nyoma is van.

Az állatmenhelyek tele vannak nemcsak fizikai, de lelki sérüléssel teli állatokkal. Amelyik testén nem található semmi torzulás, sokkal könnyebb örökbe adni. Még nehezebb gazdit találni a szemmel láthatóan is sérült és még idős állatoknak.

A hátránnyal induló állatok iránt mindig kisebb az érdeklődés, de ha a kampány jó, akkor többek figyelmét felkeltheti egy félszemű cica vagy kutya. A három láb sem akadály a teljes és boldog élethez. Egyre több ilyen állatról készül fotó. A közösségi oldalaknak hála pedig a leendő gazdik sokkal elfogadóbbak a hátránnyal küzdő kutyusokkal és cicákkal.

Az egyértelmű, hogy némileg más feladatot vállal magára az a gazdi, aki sérült állatot vesz magához, azonban a sérülés nem jelent egyet azzal, hogy nehezebb is egy háromlábú kutyával vagy macskával. A fél szemére vak állatok is lehetnek boldogok, de még teljesen vakon is élhetnek normális életet, ha valaki meglátja bennük a lehetőséget.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.hu | flickr.com/képek)