Jump to content

A virágoskert legyen a macska számára megközelíthetetlen

2018. 04. 11. 07:00

Virágzik a természet. Most már olyan pompázatos minden, csak egy valami keseríti meg: a saját cicád, vagy a szomszédból átlátogató cica végzi a virágok közé a dolgát?

A tavasz csodával ajándékozza meg a szemet és illatokkal az orrunkat. Azonban a cicák ebbe szó szerint belepiszkíthatnak. Ha te is büszke tulajdonosa vagy egy virágoskertnek, és nem szeretnéd, hogy azt a saját cicád, netalán a szomszédé vécének használja, úgy valamit kell tenni ellene.

Állatkerekedésekben is lehet olyan készítményeket vásárolni, amelyeket arra fejlesztettek ki, hogy a cicákat elűzzék arról a helyről, amelyet a gazdi szeretne megvédeni, de ezek a termékek sokszor vegyszert tartalmaznak.

A legjobb megoldás persze az lenne, ha az nem járna környezetszennyezéssel, vagyis ártalmatlan lenne a növényre, na és persze a cica egészségére is.

Ha azt szeretnéd, hogy a virágok pompázzanak, és a macskák pedig elkerüljék azokat, akkor vess be citrusokból kinyert illóolajat. Csepegtesd be a virágok környékét ezzel a hatékony, de természetes szerrel. Ha nincs otthon illóolaj, akkor fahéj szinte biztos akad a konyhádban. Kiváló megoldás lehet, ha a növények köré szórod. Ha eső esett, vagy te magad locsoltad a növényeket, akkor ezt a védekezési módszert néhány naponta meg kell ismételni. Ugyanígy hatásos lehet, ha citromhéjat teszel ki a megfelelő területre.

A cicák a fenti növények illatát nem kedvelik, túl intenzív számukra. Pontosan ilyen a fokhagyma is. Ha fokhagymát szórsz szét a megóvandó területen, ugyancsak a virágoskerted javára dolgozhatsz.

Egy permetező flakont tölts fel hígított ecettel és permetezd be a növényeid környezetét. Megint természetes és hatékony ellenszerre találtál.

Ne hagyd, hogy a macska a virágoskertet is vécének nézze.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)