Jump to content

Élethosszig tartó gondoskodás

2018. 04. 17. 20:00

Ha állattal szeretnénk megajándékozni gyermekeinket, akkor az ő boldogságukon túl az állat igényeit is figyelembe kell venni. Sőt az elsődleges szempont az állat legyen.

Csak egy dolog, hogy örömet akarunk magunknak, vagy másoknak okozni azzal, hogy egy élő állatot ajándékozunk. Nem egy tárgyról van szó, így a legelső szempont az legyen, hogy milyen helye lenne a választott kedvencnek. Ha időben, vagy helyben szűkölködik a család, akkor nem is érdemes oda állatot vinni.

Teljesen általános, hogy egy család nemcsak kétlábúakból áll, hanem tartozik hozzájuk egy-két vagy akár több négylábú is. A legtöbben kutyát és/vagy macskát tartanak, de népszerűek a halak, a rágcsálók, kétéltűek és a papagájok is. Bármilyen állatot is veszünk magunkhoz, attól a pillanattól kezdve felelősséggel tartozunk irántuk. Még a hörcsögök esetében is években kell számolni, de minél nagyobb az állat, annál több időt kell számolni, hogy az velünk lesz.

Nemcsak etetni, itatni és megfelelő helyet kell számukra biztosítani, hanem foglalkozni is kell velük. Csak akkor vegyünk magunkhoz bármilyen állatot, ha tudunk napi időt rájuk szánni.

Egy állatról való gondoskodás költségekkel is jár. Gondoskodni kell táplálékukról, ezentúl egészségügyi ellátásuk is pénzbe kerül.

Sokszor hangoztatják a menhelyek munkatársai, állatorvosok, hogy felelősséggel jár az állattartás. Máskülönben belefogni sem szabad. Tartsa észben és figyelemben mindenki, aki állatot szeretne maga mellé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)