Jump to content

Melyik cicát válaszd?

2018. 05. 08. 07:00

Minden gyerkőc életében eljön az az időszak, amikor háziállatot szeretne. Az egyik legáltalánosabb kedvenc a cica. Hogyan válasszunk ki egészséges kiscicát az alomból?

Ha már hazaviszünk egy új állatot, akkor egészséges és szép példányt szeretnénk. Mindegy, hogy vásárolni szeretnénk egy cicát, vagy ingyen elhozható alomból választhatunk, a számunkra legszebbet szeretnénk elhozni.

Elsősorban a kiscicák szemeit érdemes megvizsgálni. A kiválasztott kiscica szeme legyen tiszta, ragyogó. Arra is figyeljünk, hogy a harmadik szemhéjnak nem szabad látszódnia.

A fogak esetében az alsó és a felső fogsor érjen össze, valamint a fogak egyenesen álljanak. A kiscica orra legyen nedves, de ez nem azt jelenti, hogy csurogjon a váladék. Füle ne váladékozzon, vagyis legyen tiszta.

A pici cicák hasa jellegzetesen gömbölyű, de legyen kemény. A kórokozók jelenléte felfúvódott és kemény hasat eredményez. Azt is nézd meg, hogy a hátsó fertálya legyen tiszta, a hasmenés ugyanis megint csak betegségre utal.

Az egészséges cica szőre fényes. Nézd meg, hogy nincs-e benne bolha.

Az egészséges kiscicák érdeklődőek, virgoncak és játékosak. Mindegy, hogy fajtiszta alomból választasz és pénzt adsz ki érte, vagy ingyen elvihető példányok közül választasz, a fenti szempontoknak megfelelően válaszd ki azt a cicát, aki társatok lesz az elkövetkezendő akár 15 vagy még hosszabb időszakra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)