Jump to content

Összefüggés a szőr színe és a viselkedés között

2018. 05. 11. 07:00

Annyiféle cicafajta van, köztük kopasz, rövidszőrű, hosszúszőrű és a bunda színe alapján is sokfélék lehetnek. Vajon a macska szőrének színéből lehet tudni, hogy az állat mennyire barátságos vagy nem az?

Sokan vallják azt, hogy a fehér és a trikolor cicák az átlagnál agresszívabban viselkednek, mint a más színű macskák. Egy amerikai tábornok kimondottan undok macskának tartotta ezeket a cicákat.

Amerikai kutatók vizsgálták a különböző színű macskák viselkedését, és megfigyelték mennyire igaz az egyes szőrszínű macskák agresszivitása. A kutatáshoz online felmérések adatait is felhasználták. Eszerint az derült ki, hogy a teknőctarka nőstény macskák igencsak agresszívak. A trikolorok mellett a szürke-fehér utálják legjobban az állatorvosi látogatásokat, és harciasan viselkednek, hogy a fekete-fehér macskák az ellen harcolnak leginkább, ha fel akarják őket venni.  

Ha cirmosod van, és nyugodtnak, barátságosnak ítéled meg jellemét, akkor csak megerősíted azt a megállapítást, amit a kutatók tettek, miszerint az egyik legbarátságosabb cica. Az egyszínű szürke, vörös, fekete és fehér (megcáfolták agresszivitásukat) macskák a legbarátságosabbak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)