Jump to content

Macska szépségverseny, kizárólag csak hendikepeseknek

2018. 05. 12. 08:00

Az emberek és az állatok egyaránt születhetnek betegséggel, de bármilyen fogyatékosság kialakulhat az élet során. Se az ilyen ember, se az ilyen állat értéke nem kevesebb.

Egyes betegségekkel, fogyatékossággal azonban az élet más, mint az egészegesek számára. Ugyanígy van ez az állatok életében is. A vadonban a beteg állatokra a halál vár. A velünk élő kedvenceink esetében azonban minden megteszünk, hogy élhetővé tegyük az életet.

Sokan fogadnak örökbe menhelyről állatokat, ám a tapasztalat szerint az idős és a fogyatékkal élő kutyák és macskák új gazdijának megtalálása sokkal nehezebb.

A valamilyen fogyatékossággal élő állatok lehetnek ugyanolyan kedvesek, bájosak, mint az egészséges társaik, és még az is lehet, hogy különösebb bánásmódot nem is igényelnek. Mégis kevesebben találnak gazdára, ezért is hirdették meg az első sérült macskák számára kihirdetett szépségversenyt. A rendezvény hazánkban lesz megrendezve a világon először, amelyre május 27-én kerül sor a Dürer Kertben.

Szakértők szemek fogják mustrálni a versenyző cicákat, és közülük egy fogja majd megnyerni az első helyezettnek járó kupát és nyereményét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk))