Jump to content

Nagy konténer kis életek

2018. 05. 13. 19:00

Régóta fennálló probléma, mégis megdöbbenünk minden újabb hasonló eseményen, amikor eldobott, újszülött állatokat találnak.

Egy csendes kisvárosban egy édesanya készült a konténerbe kidobni háztartási szemetet, amikor onnan halk nyávogást hallott. A lakótelepi konténerbe kidobott kiscicák esetében biztosra akartak menni. Nemcsak a szemetesbe dobták ki a két újszülött kismacskát, de még zacskóba is csomagolták őket. Mire észrevették, és kimentették a cicákat, már csak az egyikük élt, és mivel nagyon fiatal kis állatról volt szó, még szükség lett volna a mamájára.

Az édesanya és lánya azonnal felkeresték a helyi állatvédőket, hogy a nagyon fiatal még életben lévő cicához segítséget hívjanak.

Azonnal megindult a keresés, hogy pótmamát találjanak az árva cicának. A macskamentő egyik ismerősének a napokban adott életet kicsinyeinek egy nőstény, nála próbálkoztak. Ez a mamacica a saját kölykein túl még egy befogadott kölyköt is nevel. Azt egy környező település egyik istállójában, a lovak között találták meg.

A nem várt szaporulat nem jelentene gondot, ha a macskatartók gondoskodnának kedvenceik ivartalanításáról. A menhelyre bekerülő állatokat már ivartalanítják, úgy kerülnek új gazdihoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/kép (A képek illusztrációk)