Jump to content

Tavaszi nagytakarítás

2018. 05. 17. 07:00

A lakásban élő állataink tisztasága fontos az állatokra nézve is, de azért is, mert velünk élnek egy fedél alatt. Állatainkat és környezetüket is tisztán kell tartani.

Mindezt hatékonyan kellene megvalósítani. Ha a kutyát, macskát a lakásban tartjuk, akkor nem érheti annyi szennyeződés. Habár kutyák esetében mégiscsak, ha esős időben kell sétára indulni. A legtöbb gazdi séta után megfürdeti kedvencét, megtörli lábait. Nem minden alkalommal kell fürdésben gondolkodni, mert nem is tesz jót az állat szőrének és bőrének sem. Érdemes természetesebb és kíméletesebb megoldásban gondolkodni. A cicák kimondottan kényesek a bundájukra, sűrűn tisztogatják magukat, de egy szódabikarbónás tisztítás esetükben sem árt, de ez vonatkozik a kutyákra is. A szódabikarbónát az állat szőrére kell szórni. Dörzsöld bele és hagyd állni kicsit. Ezután egy kefével masszírozzuk át az állat szőrét, és kész is vagyunk. Nemcsak hatékony, de olcsó és természetes megoldást képvisel.

A rendszeres és gyakori macskaalom takarítás mellett is érezhetjük a cicapisi szagot. Ennek elűzése érdekében a tálcát vagy dobozt ürítsük ki, öntsünk bele ecetet. 10 perces állás után öntsük ki, majd jöhet a következő ilyen megmozdulás. Mielőtt újból öntenél bele almot, öntsd ki az ecetet, töröld szárazra a tálcát és mehet bele az alom.

A szódabikarbónával nemcsak a macska vagy a kutya szőrét lehet tisztítani, hanem felhelyüket is. Vízzel oldott szódabikarbónával permetezzük át a fekhelyet, hagyjuk állni, majd alaposan porszívózzuk ki.

Ha bolhát vettünk észre kedvencünk szőrében, de nincs otthon erre megfelelő sampon, akkor a sima víz és a szappan közösen megoldják a problémát.

Az akváriumot tartól is talán már belelendültek az idei első és egyben nagyobb takarításnak.

A ketreceket, kalitkákat szódabikarbónával és citrommal is lehet takarítani. Nedvesítsünk be egy szivacsot, amelyre vagy szódabikarbónát szórunk, vagy ecetet öntünk, és azzal töröljük át a kalitka, ketrec rácsait.

Ha kedvencünk foltot hagyott maga után, azt először öntsük le citrom levével. Hagyjuk a citromot dolgozni, majd vízzel töröljük át a felületet. Ugyanúgy jó szolgálatot tehet az ecetes víz is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek)