Jump to content

Nem tűrik az asztalon, de miért?

2018. 05. 18. 20:00

A macskákkal való együttélés más, mint a kutyával. A cicákat nem kell levinni naponta sétálni, de ezentúl más eltérés is van.

Aki már osztotta meg otthonát egy cicával, az azt is tapasztalta, hogy olykor a földre kerülnek olyan használati- vagy dísztárgyak, amelyek a macska számára zavaró, ha ott van, ezért inkább lelöki. De miért zavarja a macskákat, ha egy pohár van az asztalon? Miért érez mindenáron késztetést arra, hogy azt lelökje onnan? Egyáltalán, zavarja őt a tárgy?

Egyes kutatók szerint az a viselkedés, amikor a magasabb helyekről bármit lelöknek cicáink, azt jelzi, hogy igencsak unalmas odahaza, kell valami, amivel magukra vonják a figyelmet. Márpedig, ha az egy számunkra fontos tárgy, akkor már elérték a céljukat.

Mások szerint a figyelemfelkeltésen kívül a játékra való csábítás az oka annak, hogy levernek mindent az asztalról, polcról, szekrényről.

Azt tudjuk, hogy hiába háziasítottuk a macskákat, a vadászösztön nem halt ki belőlük. Egy másik értelmezés szerint így akarják a „zsákmányukat” mozgásra bírni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | flickr.com/képek (A képek illusztrációk)