Jump to content

Egy kis fogyókúra nem ártana

2018. 06. 02. 08:00

Talán első ránézésre viccesnek tűnik egy oldalára guruló lusta cica, de ha arra gondolunk, hogy ez az állat az embernek köszönheti elhízását, akkor már egyáltalán nem vicces.

 

Nemcsak nem vicces, de még az állat egészsége is veszélybe kerül. Úgy szeretjük a velünk élő kedvenceinket, mintha családtagjaink lennének. Márpedig akit szeretünk, az elhalmozunk szeretettel, figyelemmel, és minden jóval. Pont így teszünk az állatainkkal is. Ennek köszönhetően az állat életét csak az nehezítheti meg, ha a gazdi annyira szereti, hogy folyton eteti, vagy pedig nem megfelelő étrenden él a kedvenc.

Az emberek között egyáltalán nem ritka a túlsúly, de ma már az állatok között is egyre több az elhízás, ami komoly egészségügyi kockázattal jár. Aztán ott vannak azok a gazdik, akik azt az időt, amit nem tudnak cicájukra, macskájukra fordítani, étel formájában igyekeznek lelkifurdalásukat letudni.

Angliában már 2005 óta működik a PDSA (Peoples Dispensary for Sick Animals) Pet Fit Club, amelynek keretén belül az elhízott házi kedvencek és gazdáik számára létrehozott klub. A duci kedvencek versenyen is megmérettethetik magukat, amelynek célja, hogy a testmozgás és az egészséges étrenddel egybekötött életmódváltás a mérlegen is megmutassa magát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: (A képek illusztrációk))