Jump to content

Macskamentes övezet

2018. 06. 04. 07:00

A macska az egyik legáltalánosabb és legkedveltebb háziállatunk a kutya mellett. Van azonban olyan hely a Földön, ahol nem kívánatos betolakodók.

Ausztrália különleges őshonos állatai közé a macska még véletlenül sem tartozik, mégis nagyon sok él belőlük a kontinensen. Az ember vitte arra a földrészre is, úgy került Ausztráliába, azonban az elvadult példányok belakták az új területet, elszaporodtak. Ezzel együtt pedig az őshonos, a macskák számára prédaállatot ezrével leölik, így óriási kárt tesznek.

Sőt több mint 200 évvel ezelőtt hajókkal érkeztek emberek Ausztráliába, és velük együtt a macskák is. Ez legalább húsz erszényes állat kihalását is jelentette.

Az Australian Wildlife Conservancy, vagyis AWC éppen ezért kerítést húzott fel Észak-Ausztrália természetvédelmi területén, amelynek köszönhetően macskamentessé vált a terület. A kerítés adta védelmet folyamatosan növelni fogják, ugyanis egyelőre ez tűnik a legjobb védekezésnek az elvadult macskákkal szemben. Ezzel párhuzamosan pedig veszélyeztetett erszényeseket telepítenek vissza a területre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)