Jump to content

Tartsd a macskádat a kertben

2018. 06. 12. 20:00

A cicák szeretik a szabadságot. Még akkor is, ha jól tartják őket. Egy kert azonban otthon marasztalhatja őket.

Ha a macskánk a házban lakik, de ki is járhat, akkor csak gazdagabbá tesszük az életüket, hiszen a kertben sokkal több inger érheti, mint bent. Ám, ha nem macskabarát a kertünk, akkor nincs, ami ott tartsa. Olyanná kell tenni, hogy szeressen ott heverészni, játszani.

A szabadba is kijáró cicákat sokan féltik attól, hogy elüti őket egy autó, hogy valaki befogja, és nem kerül haza kedvence. Azért érdemes olyan kertet kialakítani, hogy ne vágyjon máshová cicánk.

Telepítsünk a kertbe tujákat, amelyek kellő hűvöst biztosítanak a nyári melegben. Szeretik ugyan a napot, de a leégéstől védeniük kell magukat.

Mint ahogy a szobanövények esetében is vigyázni kell arra, hogy ne legyen macskánk közelében mérgező növény, úgy kell a kertet is macskabaráttá tenni. A füves terület nemcsak hempergésre ad lehetőséget, hanem olykor, mint gyógyszer alkalmazzák. A levendula pedig azért nagyon jó, mert kiváló búvóhelyet biztosíthat cicáink számára.

Ha a cica kijárhat a szabadba is, számára különösen fontos, hogy védett legyen a betegségektől, parazitáktól, ezért állatorvosi vizsgálatra is szükség van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk))