Jump to content

Tumultus van a menhelyeken, érkeznek az árva apróságok

2018. 06. 18. 20:00

Talán nincs olyan menhely, amelyik ne szenvedne helyhiányban. Ez az időszak azonban azt jelenti, hogy most érkeznek be azok a kölykök, akiket nem vártak odahaza.

Alapjában véve majdnem mindig általános probléma a menhelyek esetében, hogy helyszűkében szenvednek. Még rosszabb akkor a helyzet, amikor a nem várt szaporulattal gyarapodik az állomány. Út szélén otthagyott, kidobott, halálra ítélt kismacskák, kiskutyák várják vagy a halált vagy a megmentést. Akinek nagyobb a szerencséje, időben érkezik a segítség jó szándékú emberek személyében. Mások eleve menhelyek kapujába helyezik el a nem kívánt apróságokat.

A Rex Alapítvány munkatársai is azt tapasztalták, az állatállomány egyre csak nő, mert az utóbbi hetekben egyre több apróság maradt a mamája nélkül. Némelyik kiscica olyan fiatal volt, hogy a gondozókra vannak utalva.

Minden segítség jól jön. Az árva apróságok számára szükség van minőségi tápszerre és tápra. Nemcsak a Rex Alapítvány örül minden pénz és más jellegű adománynak, hanem talán az országban működő összes menhely jó néven veszi. Főleg ebben az időszakban, amikor a szokottnál is több éhes szájat kell etetni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)