Jump to content

Közösen vállaltátok, közös felelősség

2018. 06. 22. 06:00

Mindegy milyen állatod van, de ha többen éltek egy háztartásban, akkor nem árt, ha rajtad kívül más is szereti a házi kedvencet.

Sok pár dönt úgy, hogy az összeköltözés után nem vág azonnal bele a családalapításba, hanem egy közös kedvencen „gyakorolnak”. Az elképzelés jogos és jónak is tűnik, ám ne egyedül hozzatok döntést. Már a közös háziállat kiválasztása is legyen olyan, amit egyeztettek egymással. Habár még nem gyermekvállalásban gondolkodtok, de egy állat gondozása is felelősségteljes. Mindegy, hogy milyen állatról van szó. Időt, energiát és pénzt is szánni kell arra, hogy egy állatot tartsatok.

Az állat kiválasztásakor figyelembe kell venni az igényeket. A legtöbben kutyában és macskában gondolkodnak, de az biztos, hogy hasonló feladatot fogtok kapni, mintha gyereketek lenne. Az időtöket az állathoz is igazítani kell, hiszen be kell iktatni sétát, játékot, de a nyaralást sem úgy ejthetitek meg, mint korábban. Gondoskodni kell az állat elhelyezéséről akkor is, ha több napon át nem tartózkodtok otthon.

Nemcsak plusz feladatokat adnak a velünk élő állatok, de több közös programot is biztosíthatnak. Méghozzá aktív programot.

Ha már egy ideje veletek él a kedvencetek, akkor úgy számoltok vele, mint családtag. Egy állatról való gondoskodás némileg megalapozza azt, hogy milyenné fogtok majd akkor válni, ha saját családot alapítatok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)