Jump to content

Nyomkövetős macskák

2018. 06. 22. 07:00

Ha macskatulajdonos vagy, akkor a következő sorok bizonyára ismerősök, a mindennapjaid részét képezik. Vagyis a macskád mindig a nyomodban van, de miért?

A macska sok tekintetben olyan, mint egy gyerek. Mindig követ mindenhová, és nyugodtan nem tudsz elmenni se a WC-re, se a fürdőszobába. A fürdőszoba kimondottan kedvelt hely a macskák számára, már csak azt nem tudod, hogy miért?

Erre a kérdésre tudósok is keresik a választ és több teória is létezik. Az egyik szerint az lehet a magyarázat, hogy a legtöbb háztartásban a macskatoalet is a fürdőben található. Az ismert közeg és az ismerős szag vonzó és megnyugtató a cica számára.

Sok fürdőszobában található meg a WC is. Ez az a hely, ahová a király is gyalog jár, és ilyenkor az ember nem mozog, csak ül egyhelyben. Éppen ezt ismerik fel macskáink is és kihasználják az adódó helyzetet arra, hogy a gazdi velük foglalkozzon.

A fürdőszoba a ház legmelegebb helye akkor, ha zuhanyozunk, fürdünk. Ezt már tudják a cicáink is, így csatlakoznak hozzánk, ha úgy sejtik, hogy jó meleget varázsolunk a fürdőbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)