Jump to content

Csak úgy, bele a semmibe

2018. 07. 12. 06:00

Macskás gazdi vagy? Akkor te igazán tudni fogod, hogy most miről lesz szó. Tudod, amikor a cica csak mered és néz, de cél nélkül.

Ehhez még macskatulajdonosnak sem kell lennie az embernek, hogy azt tapasztalja, hogy egy cica a semmibe mered. Azaz látszólag a semmibe, mert mi hiába keressük a forrást, semmit nem találunk. Ettől függetlenül a cica még mindig ugyanazt a pontot bámulja. Sőt mi több, mintha a semmi megbabonázta volna, le sem veszi a szemét. Vajon ez miért van?

Azonnal rávághatnánk, hogy a túlvilági életet is látják a macskák, de ez nem az a magazin. Az viszont biztos, hogy a cicáink szeme sokkal jobb, és máshogy is látják a világot. Az ultraibolya bizonyos tartományait az emberi szem már nem képes érzékelni, de a macskáké igen. Ráadásul a macskák még roppant kíváncsi állatok is, így bármi apró mozdulatra felkapják a fejüket.

A kutyák is máshogy látnak, mint az emberek, de talán a macskáktól is eltér látásuk, mert rájuk kevésbé jellemző, hogy egy pontot bámulnának, amikor nincs is ott semmi.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com, giphy.com)