Jump to content

Miért ne lehetnének barátok?!

2018. 07. 27. 20:00

Vannak olyan barátságok, hogy a közös tevékenységek és a rokonszenv ellenére is gyakran kerülnek összetűzésbe. Kutya-macska barátságnak szokták ezt hívni.

A kutya-macska barátságon pedig azt értjük, hogy elélhetnek egymás mellett, de nem közvetlen közelébe. Van, hogy elviselik egymás társaságát, máskor pedig veszekednek. Ezt el is várnánk házi kedvenceinktől is, azonban aki otthonát kutyával és macskával is megosztja, jól tudja, hogy állatai jól kijönnek egymással. Vagyis ez a legáltalánosabb, ugyanis csak a kutyák és cicák kis részére igaz az, hogy tényleg ki nem állhatják egymást, és nem viseli el a macska a kutyát, a kutya a macskát. Az azonban tény, hogy a cicák jóval nagyobb hányada képes ellenségesen fellépni kutya lakótársa felé, de annak általában oka is van. A kutyusokra azonban sokkal inkább igaz hogy még játékukat, élelmüket, fekhelyüket is megosztják macska társukkal.

A jó kutya-macska viszony egyik kulcsfontosságú momentuma, hogy minél fiatalabb korában ismertessünk össze a cicát lakótársával. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a két kedvenc akár még együtt is aludhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)