Jump to content

Hogyan ismerkedj idegen macskákkal?

2018. 08. 08. 07:00

Akik a macskákat nem szeretik, talán még egy ártatlan cica jelenléte is irritál. Ők azok, akik azt mondják, hogy a macskák csak érdekből vannak az ember mellett.

A másik oldalon állók, a macskatartók és imádók természetesen ennek ellenkezőjéről tudnak beszámolni. A cicákkal azonban akkor is békében és jóban lehet lenni, ha semmilyen vonzalmat nem érzünk irántuk. (Vannak ilyen emberek???)

Olyan titokzatosak, olyan magának valók, olyan makacsok a macskák. Állítják ezt sokan, pedig sokkal inkább arról van szó, hogy máshogy kell a cicákat kezelni, mint a kutyákat.

A macskák nem bírják elviselni, ha akaratuk ellenére akarja megközelíteni, megfogni, megsimogatni valaki. De ez akkora bűn? Hiszen mi sem szeretjük feltétlenül, hogy idegenek ölelgessenek. A cicákat akkor érdemes megsimogatni, ha abban ők is beleegyeznek. Mindig jelzik szándékukat. Az már azonban más kérdés, hogy az ember tudja-e értelmezni azt. Ha egy cicához leguggolunk és odatartjuk az ujjunkat, amihez ő közelít, megszagolja, akkor van esély a további barátkozásra. Még lehet, hogy a simogatás is belefér, de nem mindegy, hogy hol tesszük. A fejük, a homlokuk az a terület, akol imádják a vakarást, de a háta felé közelítve lehet nem a legjobb irányba haladunk. Ezt egyértelműen kifejezheti, ha elfordul az állat, vagy csóválja a farkát, netán hangot ad. Ha a jelzés ellenére is tovább vakarjuk rossz helyen, akkor örüljünk, ha ennyivel megússzuk, vagy odébb áll.

Idegen cicát nem kell felvenni. Nem is mindegyik annyira kézhez szokott, hogy a hurcolászást elviselje. Egyesek önszántukból keresik az emberrel való kapcsolatot, míg mások esetében a simogatással kimerül az ismerkedés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)