Jump to content

Érti, hogy te mit mondasz, de te?

2018. 08. 17. 20:00

A magányos, gyermektelen nőket, akik ráadásul egy vagy több macskával is megosztják életüket, bogarasnak tartják. Ha beszélnek az állatukhoz, még nagyobb gondot feltételeznek az illetők életében.

Melyik igazi macskaimádó nem beszél a kedvencéhez? Eláruljuk, ez a kutyásokra éppúgy igaz. Minél intelligensebbnek ítéli meg a gazdi kedvencét, annál többet beszél hozzá.

A macskákkal való beszélgetésünket tanulmányozták az ELTE szakemberei.

A kutyák viselkedését sokkal gyakrabban vizsgálják, mint ahogy az ember és kutya közötti kommunikációt is. Most a macskákon volt a sor, hisz társállataink ők is.

A megkérdezett cicás gazdik kérdezésekor nem arra voltak a kutatók kíváncsiak, hogy miben különbözik a macskák kommunikációja a kutyákétól, hanem hogy az milyen sokrétű. A gazdik elmondása szerint cicájuk értik, hogy mit mondanak, és arra sokszor reagálnak is. A nőkre sokkal jellemzőbb, hogy sokkal közelebb érzik magukhoz a cicák viselkedését, mint a férfiak. Ugyanez igaz a magasabb végzettségű emberekre is.

Az ember ugyan képes „lemenni macskába” vagyis a hatékony kommunikáció érdekében a fiatalokra jellemzőbb, hogy macskanyelven próbálnak kommunikálni az állattal annak ellenére, hogy egyáltalán nem tudnak arra következtetni, mit jelent cicájuk nyávogása.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: flickr.com (A képek illusztrációk)