Jump to content

Idős kora ellenére hasznos munkát talált magának a férfi

2018. 09. 22. 19:00

Az idősödés azt is magával hozza, hogy nyugdíjba vonul az ember. Míg egyesek számára ez maga az öröm, addig mások szinte rettegnek attól, hogy mi lesz velük ezután.

A tevékeny és dolgos évtizedeket maguk mögött tudó idős személyek lételeme volt az állandó munka. Azonban a nyugdíjazással véget ér a munka, és elméletileg a hátralévő éveket pihenéssel, nyugalomban kellene tölteni. Van, akinek ez nehezen megy, és teljességgel haszontalannak érzi agát.

Sokan vállalnak a nyugdíj mellett is apróbb munkákat, de egy amerikai férfi nyugalomra, mégis aktív öregkort kívánt magának ezért az egyik helyi állatmenhelybe látogatott. A menhely olyan állatokat foglalkozik, amelyet már más intézményben a halálba küldtek volna. Az utolsó esély utolsó esélyét jelenti számukra a hely. Ide tévedt be az idős férfi, ugyanis itt szabadon járkálhatnak a védencek. Ahogy az idős férfi megtalálta magának a különleges menhelyet, attól fogva minden nap benézett az állatokhoz. Nem is csak benéz, mert napi több órán át gondoskodik az ott élő állatok szórakoztatásáról. Amelyik igényi, azzal játszik, van, amelyiket megfésüli és nem egyszer együtt alszanak a kanapén. Az öregember munkája jó hatással van a gazdátlan állatokra, az állatok pedig az idős férfira.

Az idős férfit azóta már hivatalosan is az intézmény önkéntesének nevezték ki. Talán ez is egy hírverése lehet annak, hogy milyen nagy szükség van az önkéntes munkaerőre a menhelyeken.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)