Jump to content

Báránynak öltözött macska

2018. 10. 01. 06:00

A macskák nemcsak kedvelt, de híres állatok. Hírességük oka pedig bármi lehet, amiben a gazdi lehetőséget lát. Az internet erejét kihasználva pedig világhírnévre tehet szert néhány macska.

Láttunk már hős macskát, de volt már árva, mentett, különleges tettet végrehajtó, vicces is. Az interneten bóklászók pedig rajonganak a cicás képekért, videókért. Talán így tűnhetett fel már neked is az a fajta a cica, amelyik bundája olyan, mintha ez racka bárány bőrébe bújt macska lenne. Megszoktuk már, hogy a macskák szőre vagy hosszú, vagy rövid (esetleg nincs is), de mindenképp egyenes szálú. Erre nemrégiben ezt a hitünket felülmúlták azok a fotók, amelyeken igazán göndörszőrű cicák tűntek fel.

Tetszenek ezek a cicák? Mert a nagy többségnek igen. Ahhoz, hogy ezeknek a cicáknak ilyen göndör legyen a szőrük, semmiféle mesterséges behatásra nincs szükség, ez ugyanis genetikailag eredeztethető sajátosság.

Volt egyszer egy anyacica, aki nem kívánt almot hozott a világra. A menhelyre bekerült anya és kölykei végre biztonságban voltak. Az egyik kiscica kitűnt testvérei közül a göndör szőrével, és erre figyelt fel az épp menhelyen nézegető ember. Tenyésztőként szakértő szemekkel vizslatta a kiscicát, és nem volt kétséges, hogy a furcsa bundájú kiscicára esett a választása. Eltökélte, hogy a göndör szőrt megpróbálja további generációkon át érvényesíteni. Sikerült.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)