Jump to content

Ötletek, hogy a macska is jobban szórakozzon

2018. 10. 18. 20:00

Ha egy házi kedvenc unatkozik, mert túl sok időt kell egyedül maradnia otthon amíg a gazdik hazaérnek, lehet, hogy káosz fogad.

Ha munkahelyünk van az egyrészt öröm, hiszen szükségünk van a pénzre, de kedvenceink számára ez azt is jelenti, hogy a nap nagy részét nem velük töltjük. Márpedig, ha egy állat unatkozik, azt meglátjuk odahaza. Unalmunkban vagy egyik helyről a másikra fekszenek, de nem aludhatnak egész nap, így az ébren töltött időben igyekeznek feltalálni magukat. Ez pedig nem mindig jelent jót a gazdi számára. Kiásott virágot, szétrágott használati tárgyak, karmolással gazdagon díszített bútorok, levert tárgyak, és még lehet sorolni, hogy milyen kárt tudnak okozni unatkozó kedvenceink.

Ha pedig az állatok még ki sem mehetnek a kertbe kicsit, mert bent tartott kutyusról, cicusról van szó, fokozottabban igaz lehet ez. Rajtunk a sor, hogy minél többet foglalkozzunk kedvenceinkkel, ha otthon vagyunk, de az is tőlünk függ, hogy mennyire vagyunk előrelátók és gondoskodók. Számos játék adhat kellemes elfoglaltságot addig az állatunknak, amíg távol vagyunk tőle. Labdák, sípoló játékok, önműködő játékokkal lehet élménydúsabbá tenni a napjukat. Van, aki ezt jócskán túllépi és a megvásárolható játékokon túl is plusz élményeket szolgáltat kedvencének. A falra felszerelt cicapolcok igazi kedvencek lehetnek. Ezek azok a kis polcok, amelyeken se könyv, se váza nem kap helyet, de ha puha párnával ellátott a felület, hamarosan cica díszeleghet rajta, és nem kell attól tartani, hogy bármit is lever, mert ez csakis neki szolgáló polc. Nemcsak arra alkalmasak, hogy lepihenjen rajtuk a cica, hanem egyikről a másikra való ugrálással a mozgásigény is ki lehet elégítve. Az biztos, hogy az ilyen polcokat előszeretettel használják a macskák, mert imádnak a magasban lenni.

Saját magunk is készíthetünk kaparófát, akár az asztal vagy a székek lábát is be lehet tekerni vastag zsinórral.

A falra felszerelt, plafonhoz közelítő gerendák a polchoz hasonló funkciót tölthetik be.

Az állatkereskedésekben kapható fekhelyet, kaparófát, mászókát magába foglaló termékek ára igen borsos szokott lenni, de ha valaki annyira kreatív és alkotó szellemű, hogy saját maga is meg tud alkotni egy ilyet, akkor sokat spórolhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)