Jump to content

Furcsa pihenésre kiválasztott helyek

2018. 12. 14. 08:00

A macskák nagy formák, de köztük is nagy különbségek lehetnek, hiszen mindegyik nagy egyéniség, és meglepetést is tudnak okozni.

A cicáinknak vásárolhatunk drágán fekhelyet, játékot, kaparófát, azonban sosem tudjuk, hogy amibe pénzt fektettünk bele, az vajon meg fogja-e érni az árát. Macskák esetében ebben sosem lehetünk biztosak. Előszeretettel fedezik fel az otthonunk minden zegzugát, aztán olyan helyen is képesek jóízűen pihenni, ahol nem is gondolnánk.

Sőt talán a cicások már azt is tapasztalták, hogy előszeretettel bújnak el macskáik. Úgy kell hollétüket felkutatni. Nem azért van ez így, mert a cica duzzog, vagy megsértődött, hanem az ősi ösztönök dolgoznak.

Habár a cicák kiváló vadászok, és ezt olykor a gazdinak bizonyítják is egy-egy elénk hozott tetemmel, de valójában ők is esélyes prédák a nálunk nagyobb ragadozók számára. Így volt ez abban az időben, amikor még nem voltak ennyire sülve-főve az emberrel.

Tehát nemcsak a macskák jelentettek veszélyt a kis emlősökre, madarakra, hanem a macska is zsákmánya lehetett egy ragadozónak.

Mára ez már egyáltalán nem érvényes a macskáinkra, de az ösztön megmaradt, ezért olyan pihenőhelyet szeretnek választani maguknak, ami biztonságot nyújt. Még inkább igaz ez, ha az állat egészségi állapotában változást észlel. A beteg, idős állatok gyakrabban bújnak el.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)