Jump to content

Öntisztítás, a gazdik álma

2019. 01. 11. 19:00

Az állattartás nemcsak a kedvencünkkel való foglalkozást jelenti, hanem számos kötelezettséget teljesíteni kell.

A benti cicák hozzá vannak szokva, hogy alomtálcájukba végezzék el kisebb vagy nagyobb dolgukat is, ám annak tisztántartása természetesen a gazdira vár.

Bármennyire is imádjuk cicánkat, az lomot kicserélni nem a legjobb szórakozásaink közé tartozik. Imádjuk szőrgombócainkat, de talán a legkellemetlenebb feladat, amelyet a cicatartás adhat, az az alomcsere, az alomtálca kitakarítása.

Ezt felismerték azok a találékony és ügyes emberek is, akik megalkották az önmagát kitisztító cicavécét. Létezik már olyan macskavécé, amely nagyban megkönnyíti a gazdi dolgát. Az automata berendezés azonnal működésbe lép, ahogy a cica elhagyta a terepet és hagyott maga mögött valamit. Ezt infravörös érzékelő jelzi és beállítástól függően megkezdődik az öntisztítás. A szennyezett almot összegyűjti, zacskóba csomagolja és új alom kerül a helyére. Sőt, még illatosítási berendezése kellemessé teszi a macskavécé környezetét.

A készülék még arról is adatot szolgáltat a gazdinak, hogy naponta milyen rendszerességgel használja a cica a vécét, ebből egészségügyi problémák is kiderülhetnek.

Hazánkban még nem kapható ez a szerkezet, de a gyártó szerint hamarosan nálunk is elérhetővé válhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)