Jump to content

Mi a baj a kaparófával?

2019. 01. 13. 13:00

Egy cicával megosztani az életünket, azt is jelenti, hogy lesz egy doromboló barátunk, aki hízelgésével, nyávogásával minden nap találkozni fogunk, de ezenkívül mással is.

Arról már hallottunk, és talán tapasztaltuk is, hogy egy unatkozó állat igyekszik magát feltalálni és szórakoztatni. Ez történhet úgy, hogy a berendezési tárgyainkban, bútorainkban semmi kár nem esik, és csinálhatják úgy, hogy mire hazaérünk, hatalmas káosz fogad. Az unatkozó cica ugyanis bármiben játéklehetőséget láthat, éppen így a kutya is. A cicák esetében azonban még számolni kell a körömélesítéssel is, és az erre kiválasztott, nem feltétlenül arra kitalált felületet fogja használni.

Erre a célra az állatkereskedésekben is többféle méretű, anyagú kaparófa áll rendelkezésre. Természetesen megkérik az árát, de a legtöbb gazdi beszerzi, mert nem szeretné, ha a bútoraik látnák a macska karmainak kárát.

Vajon azt hány gazdi tapasztalta, hogy az így megvásárolt kaparófát macskája úgy kerüli, mintha csak ártana neki, vagy pedig egyáltalán tudomást sem vesz róla.

A cicák egyes helyeket az otthonunkban elkerülnek, vagy legalábbis nem szeretnek ott hosszasan időzni. Meglehet, hogy nem a kaparófával van baja, hanem annak elhelyezésével. Át lehet tenni arra a helyre, ahol szívesebben tartózkodik napközben is. Ha még így sem használja, akkor az is lehet, hogy a kaparófa madzagos része nem tetszik a cicának, ezért akár fejre is lehet fordítani a tárgyat, vagy elborítani. Hátha így megmenthető a kaparófa attól, hogy értéktelen, kihasználatlan tárgyként legyen jelen az otthonunkban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | képek: pixabay.com)